Inskolning

Inskolning på hunddagis -
ger trygghet

Under inskolningen får din hund möjlighet att under 1-2 veckors tid sakta vänja sig vid att vara på hunddagis. Det ger både dig och oss en prövoperiod. Och vi kan utvärdera om hunden trivs och passar in i nuvarande grupp med ledig plats.

Vi tycker att det är viktigt att alla hundarna på vårt dagis trivs och mår bra hos oss. Och så klart är det jätte viktigt att varje hund trivs och mår bra i den hundgrupp den hamnar i. En hund som inte trivs försöker vi få att trivas, lyckas vi inte säger vi hellre upp kontraktet.

Hur går en inskolning till?

Under inskolningen har både vi på hunddagiset och ägaren rätt att utan uppsägningstid avsluta dagisplatsen. Vi har även första månaden utan uppsägningstid för att det ska kännas tryggt för alla parter. Under hela inskolningen har vi en tät dialog med dig som ägare och berättar hur inskolningen går och frågar hur det går där hemma. Och inskolningen anpassas efter varje individ.

Så här kan en inskolningsvecka se ut:

Första dagen får din hunden vara på dagis i 4 timmar utan sin matte/husse. Under den tiden bekantar vi dagisfröknar oss närmare med din hund. Vi skapar en relation och tittar runt på dagiset.

Andra dagen lämnar du din hund 4 timmar. Nu introduceras din hund för sina nya grupp. De får ta en gemensam promenad och de får hälsa på varandra lösa i butiken. Dessa möten sker en och en.

Tredje dagen får ni vara hemma och ta en paus och låta alla nya rutiner och intryck smälta.

Fjärde dagen ser ut som andra dagen i stort sett. Din hund får mer och mer komma in i sin grupp och slussas in mer och mer i dagisrutinerna.

Femte dagen lämnar du din hund hela dagen och den får vara med på alla saker vi gör under en vanlig dag på hunddagiset.

Comments are closed.