Vanliga frågor

Q?

Är personalen utbildad?

A.

All fastanställd personal är utbildad och har diplom från en hunddagisutbildning. Vi har även kontinuerligt utbildningsdagar med externa kursledare ett par gånger om året.

Q?

Hur tänker ni kring praktikanter?

A.

Praktikanter är välkomna hos oss. Vi ser det som att vi ger en annan människa möjlighet att utvecklas och komma ut i samhällets dagliga rutiner för att senare kanske få möjlighet att komma ut i arbetslivet.

Vi tar inte emot praktikanter under kortare period än 3 månader och vi ser helst att praktiken är längre än så. Detta för att försöka skapa stabilitet och trygghet på hunddagiset. Våra praktikanter går aldrig ut med dagishundarna själva och lämnas inte ensamma med något ansvar.

Q?

Vad är speciellt med Ådi & Gänget?

A.

Hos oss förvarar vi inte hundarna tills någon kommer och hämtar dem. Hos oss får de långa promenader, blir stimulerade mentalt och får umgås med både dagispersonal och andra hundar.

Alla våra månadskunder har 10% rabatt i vår butik och på våra hundkurser.

Q?

Kan jag lämna min hund för någon enstaka dag?

A.

I mån av plats kan vi ta emot dagishundar för enskilda tillfällen. Hunden måste vara vaccinerad, försäkrad och kunna umgås med andra okända hundar. Strödagarna kostar 300 kr/hund och betalas i förskott. Dagisplatsen bokas via telefon 0510-22900. Vid kort varsel betalas dagen vid inlämning (kort, swish eller kontant). Avbokning senast 14 dagar innan för att få avgiften tillbaka, senare avbokning full debitering.

Q?

Varför har ni bestämda hämt- och lämningstider?

A.

Anledningen till att vi bara har öppet för lämning mellan 06:45 till 08:30 och för hämtning mellan 15:30 - 18:00 är för att skapa lugn och ro hos alla dagishundarna. Och för att vi ska ha lättare att ta hand om dagishundarna på bästa sätt och ägna all vår tid till dom utan att behöva passa en massa olika tider.

Q?

Vad kostar en dagisplats hos er?

A.

En dagisplats hos oss på heltid kostar 2  836 kr/mån. Vi tar även emot deltidshundar (endast hela dagar). För fullständiga prisuppgifter se länk.

Q?

Tar ni emot löptikar?

A.

I den mån det går tar vi emot löptikar. Vi har en diskussion när löpet närmar sig. Allt beror på gruppdynamik, antalet hundar på dagiset osv. Räkna inte med att din löpande tik kan vara på dagiset utan ha en plan b för löpet. Om din tik inte kan vara på hunddagiset blir du ersatt med 20%/löp (max 2 ggr per år).

Q?

Hur många hundar har ni plats för på dagiset?

A.

Vi har enligt beslut från länsstyrelsen i Västra Götaland plats för 35 hundar.

Q?

Hur många promenader får hundarna på en dag?

A.

Vi anpassar promenaderna utifrån individen. Men minst 2 promenader per dag. Morgonpromenaden är en kortare kissrunda. Och lunchpromenaden är en längre promenad i grupp på 45 - 60 min. Hundar som är kvar längre på eftermiddagen får ytterligare en kissrunda på eftermiddagen. Mellan promenaderna aktiverar vi hundarna mentalt med aktiveringsspel, godissök och mys med dagisfröknarna mm. Tid finns också för vila.

Q?

Vad händer om min hund blir sjuk?

A.

Om din hund blir sjuk under dagen isolerar vi din hund i vår sjukbox och du får komma och hämta hunden. Är det något akut tar vi så klart hunden till veterinären eller ber en veterinär komma och titta på din hund.

Q?

Har ni försäkring och är registrerade som företag?

A.

Vi har f-skattebevis och är momsregistrerade. Vi är även försäkrade via Svedea och har både ansvarsförsäkring och försäkring som går in och täcker upp självrisken för våra kunder om det mot förmodan händer något som en veterinär behöver titta på under vistelsen hos oss.

Q?

När ska dagisavgiften vara betald?

A.

Dagisavgiften ska vara betald i förskott och betalas senast den 27 varje månad.

Q?

Tar ni emot alla hundar oavsett ras, ålder och kön?

A.

Vi tar emot alla hundar oavsett kön och ras. Våra hundgrupper bestämmer vilka individer som passar in för att behålla stabiliteten i gruppen. Vi vet av erfarenhet att kastrerade hanar är lättare än okastrerade att placera in i en hundgrupp därför får oftast kastrater plats på hunddagiset fortare än okastrerade hanhundar.

Vi tar emot valpar men har ett speciellt kontrakt som inte går att säga upp förrän hunden är 9 månader gammal utom vid speciella angivna skäl. Detta därför att vi lägger ner enormt mycket tid på en valp och anpassar deras dagar utifrån hur de växer. Har du en valp som du vill ha på dagis kontakta oss så går vi igenom kontraktet med dig och berättar mer.